Jordi Badiella

Trívium i quadrívium

leave a comment »

Trívium i quadrívium (1): Abans foren la gramàtica, la dialèctica, la retòrica, l’aritmètica, la geometria, l’astronomia i la música. I ara?

Trívium i quadrívium (2): Com a l’Edat Mitjana cal passar-se un quart de la vida remant a corrent o a contracorrent per mars d’informació…

Trívium i quadrívium (3): És imprescindible saber pensar i resoldre. Trobar solucions als problemes perquè no esdevinguin conflictes lògics.

Trívium i quadrívium (4): Ja no n’hi ha prou a saber llegir i escriure. És imprescindible una capacitat comprensiva i expressiva multimèdia.

Trívium i quadrívium (5): Els coneixements s’han d’aprendre i desaprendre. La mobilitat total fa incontestables les habilitats per al canvi.

Trívium i quadrívium (6): Qualsevol aprenentatge haurà d’aplicar-se en contextos d’alteritat i sostenibilitat. Ens cal pensar en els altres.

Trívium i quadrívium (7): El coneixement del món físic ha d’anar unit al comportament social i ciutadà. Cal Dialogar alhora endins i enfora.

Trívium i quadrívium (8): Valorar les manifestacions culturals i artístiques i utilitzar-les com a font d’enriquiment personal. Ser creatiu.

Trívium i quadrívium (9): L’adquisició de valors ha de bastir el criteri propi, que és bàsic per a la transformació de les idees en accions.

Trívium i quadrívium, avui

(El dibuix és d’un alumne de 2n d’ESO).

Written by jordibadiella

gener 8, 2012 a 9:14 am

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: